te dezer zake


te dezer zake 1.0

(zeer formeel; archaïsch)

met het oog op deze zaak; met betrekking tot deze kwestie; met het oog hierop; in deze aangelegenheid

Algemene voorbeelden


Het lid is met betrekking tot de permanente educatie verplicht om niet alleen de richtlijnen volgens de statuten en het huishoudelijk reglement op te volgen, maar ook de besluiten van de Algemene Ledenvergadering die te dezer zake worden genomen, teneinde aan de normering voor het kennispeil van de leden van de vereniging te voldoen.

http://www.nvra.nl/

Nu verzekeraar te dezer zake onvoldoende diligent is geweest, is voor een belangrijk deel aan hem te wijten dat een misverstand is ontstaan met betrekking tot de vraag of een ziekteverzuimverzekering kon worden gesloten die ook dekking zou bieden tegen ziekteverzuim van klager.

http://www.google.nl/search?q=cache:TpRKNTIABt0J:www.klachteninstituut.nl/register/2000-020%2520Med.doc+diligent+site:.nl=nl=lang_nl,

De Stichting Medische Voortplanting Voorburg, gevestigd te Voorburg, te dezer zake rechtsgeldig vertegenwoordigd door Dr. C.A.M. Jansen, partij aan de ene zijde in de hoedanigheid van bewaarnemer, nader te noemen S.M.V.V., en nader te noemen de vrouw, en samen partij aan de andere zijde, in de hoedanigheid van bewaargevers, nader te noemen bewaargevers, wensen de volgende overeenkomst aan te gaan.

http://www.ivf.nl/Articles/contract_cryopreservatie.doc,

Indien de leverancier terzake van enige schade, waarvoor hij krachtens artikel 10 en 11 niet aansprakelijk is, door derden mocht worden aansprakelijk gesteld, zal de opdrachtgever hem te dezer zake volledig vrijwaren en hem alles vergoeden wat hij aan derden uit dien hoofde zou moeten voldoen.

http://www.ventis.nl/afbeeldingen/Stalling/Leveringsvoorw.docx

De rechtspersoonlijkheid bezittende vereniging Bouwvereniging Rochdale, gevestigd te Amsterdam, te dezer zake tot aan het uiteinde van de executie van na te melden vonnis woonplaats kiezende te Amsterdam.

Een soort Engeland, Robert Anker,